Nyheter 2023-2024

40 ÅRS JUBILEUM
Den 23 december är det 40 år sedan Fjätervålens Skidlift grundades, nuvarande Fjätervålen AB. Det vill vi givetvis fira och den 23 december bjuder vi alla på tårta och sen after ski.
Det kommer dessutom finnas förmånliga jubileumserbjudanden under hela säsongen. Missa inte vår jubileumsbakelse i wärdshuset! Se aktuella erbjudanden här>>

NÄRLIVSBUTIKEN ÖPPEN 6-23
Då vi fortfarande är en mindre skidanläggning är det ibland en utmaning att ha väldigt generösa öppettider. Med anledning av detta gör vi om vår nuvarande närlivsbutik till en obemannad butik, vilket innebär att våra gäster kommer kunna handla från tidig morgon till sen kväll och inte behöva anpassa sig till några öppettider. Du öppnar dörren genom ditt BankID och scannar sedan de varor du vill ha och betalar smidigt via swish eller kort.
Vi kommer ha personal på plats några timmar varje dag för dem som eventuellt inte har tillgång till BankID eller behöver hjälp.

TÄLJSTENSAFTNAR
Till denna vinter kommer vi erbjuda mysiga täljstensaftnar. Vi dukar upp en buffé med ryggbiff, såser, sallad, bröd och vispat smör samt en varm täljsten. Gästerna steker köttet så länge man vill och äter det tillsammans med den sås & de tillbehör man önskar. Vegetariskt alternativ finns.
Läs mer och se aktuella datum>>

NY HÅLLBAR AKTIVITET TILLSAMMANS MED SÄRNA ADVENTURE
Fjätervålen har ingått ett samarbete med Särna Adventure som drivs av naturguiden Daniel Modigh. Daniel kommer erbjuda bla snöskovandring, matlagning i det fria och outdoor workshops med utgångspunkt från Fjätervålen. Besökarna får bland annat lära sig konsten att göra riktigt gott kokkaffe, grädda våfflor över öppen eld, tälja kåror och göra upp eld.
Läs mer här>>

NYTT SAMARBETE FÖR HUNDSPANNSTURER
Till denna vinter har vi en ny samarbetspartner, Sälen Hund & Aktivitet. Ulrika är en driven och dedikerad entreprenör inom hundspannsupplevelser.

SÄKERSTÄLLA TIDIGARE ÖPPNING AV PRIORITERADE NEDFARTER
Till denna vinter utökar vi bland annat antalet uttag för att effektivisera och kunna koncentrera snöproduktionen till prioriterade nedfarter. Det innebär i sak att vi kan säkerställa en tidigare öppning av bland annat övre delen av Örnen som är vår huvudbacke.

KONSTSNÖSPÅR
Till denna säsong lägger vi ett konstsnöspår på ca 2 km med start från anläggningen. Slingan kommer följa delar av befintligt elljusspår och stå klart senast den 22 december när anläggningen öppnar. Vi fortsätter även utveckla vår längdteknikpark som kommer ligga precis intill.

NY GRILLPLATS
Vi bygger en ny fin grillplats vid liften, intill slogbodarna. Till nästa vinter kommer vi komplettera med två inbyggda rastplatser med bord och bänkar under tak.

SMIDIGARE LIFTPASSAGER
Vi investerar till denna vinter i nya grindar till våra släpliftar. Det kommer innebära en smidigare och snabbare passage och grindarna är även förberedda för den nya teknik som kommer med exempelvis betalning i mobilen.

NY ANPASSAD TIDTABELL FÖR SKIDBUSSEN
Med vår populära skidbuss kan våra gäster ta sig enkelt och gratis mellan de olika skidanläggningarna i Idre och Grövelsjön. Bussen startade förra vintern tack vare ett samarbete mellan Destinationsutveckling Idre (Fjätervålen, Idre Fjäll, Idre Himmelfjäll och Grövelsjöfjällens turistförening), MasExpressen, Dalälvarnas Utvecklingsområde samt lokalt ledd utveckling Leader och Jordbruksverket.

Till vintern 23/24 får bussen en något reviderad tidtabell. Den kommer gå mellan Fjätervålen, Idre Fjäll och Idre Himmelfjäll alla dagar i veckan samt två dagar i veckan till och från Grövelsjön.

Se tidtabell och mer information på skidbussen.se