Skidskola

För både nybörjare och erfarna skidåkare

Oavsett om du är helt ny i backen eller är erfaren kan du utveckla din skidåkning och ta den till nästa nivå. Vår skidskola erbjuder skidlektioner privat eller i grupp och hjälper dig till en ännu bättre åkupplevelse.
Finns särskilda behov t ex. funktionshinder är vi tacksamma om ni meddelar detta till skidskola@fjatervalen.se.
Du bokar skidskola online här på hemsidan, men det går också bra att boka på telefon 0708-83 93 94 eller boka skidskola på plats, skidskolehuset ligger centralt i backen. Vi finns tillgängliga via telefon och skidskolehuset mån-fre 08:00-09:00 samt 15:00-16:00.
PS. Se till att köpa Skipass innan lektionen börjar, så att vi kan åka ut i backen direkt!

Temakurser för vuxna
Vi ordnar olika temakurser för vuxna under veckan. Det kan till exempel vara en specialkurs i hur man åker skärande svängar, tar sig ner för en puckelpist, åker kortsväng eller i en slalombana. Du kan läsa mer om dessa spännande kurser längre ner på sidan!

Längdåkning
Är du intresserad av teknik och träningstips i längdspåret? Kontakta skidskolan för mer info.

Grupplektion

Ha roligt och lär dig på samma gång!

Gruppskidskola för barn 4-7 år, 4 dagar, måndag – torsdag, 60 minuter per lektion
Snögubbar; Vi leker på skidorna och under veckan försöker vi lära oss att bromsa och svänga. Inga förkunskaper behövs för att vara en snögubbe. Däremot måste man vara minst 4 år.

Snöstjärnor grön; Vi fortsätter att träna broms och sväng men klarar oss själva i barnbacken. Här skall man klara att åka barnlift och att själv kunna bromsa och svänga i en lätt backe innan kursstart .

Snöstjärnor blå; Vi åker i de stora backarna precis som alla vuxna gör. Vi klarar olika knappliftar och tar oss ned i de stora backarna själva. Här tränar vi vidare på balansen och allt annat som hör skidåkning till.

Snöstjärnor röd; Tuffare än Snöstjärnor blå. Lite högre tempo, lite större utmaningar men fortfarande med leken i centrum.

Gruppskidskola barn 8 – 12 år, 4 dagar, måndag – torsdag, 60 minuter per lektion
Smygare; Vi lär oss allt från grunden. Bromsa, svänga, åka lift och hoppa. När vi startar så är vi nybörjare men efter veckans slut så klarar vi nog även de långa backarna.

Glidare; Kan du svänga, bromsa i en blå backe och ta knappliften själv men vill bli snabbare och säkrare så skall du åka här. Vi tränar balans, svängar, hopp och våra skrattmuskler

Svängare; Här åker vi med mer fart, hoppar lite högre och åker gärna i lite brantare backar.

Fräsare; Nu åker vi överallt, du har väldigt bra kontroll men vill bli ännu vassare. Här kör vi så det ryker om skidorna. Vi finputsar skidtekniken med olika metoder.

Gruppskidskola vuxen, 3 dagar, måndag – onsdag, 60 minuter per lektion
Nybörjare; För dig som vill få professionell hjälp direkt. Vi hjälper dig över den första rädslan och sedan ligger skidvärldens alla utmaningar öppna.

Fortsättning; Du kan svänga med parallella skidor i blå backe men vill ta ett steg vidare. Lite mer fart, flyt och mindre mjölksyra i benen.

Avancerad; För den som vill utveckla sin skidåkning ytterligare ett steg.

Temakurser vuxen, olika kurser måndag – fredag, 90 minuter per lektion
För vuxna som har åkt en hel del och tar sig ner överallt:

Kom i gång kurs;
Vi tittar på hur du står på skidorna och du får träna din rörelse och balans. Du får testa olika skidövningar och vi ser till att du kommer loss och inte fastnar i gamla invanda mönster.
En rolig och mycket nyttig kurs där du får grunderna för att utveckla din skidåkning vidare.

Tid; Måndag kl.10.30-12.00
Plats; Utanför skidskolehuset
Pris; 300 Kr

Skärande svängar;
Du lär dig hur man åker stora runda skärande svängar, s.k carving. Vi börjar med att träna in tekniken i breda flacka backar innan vi provar på lite brantare terräng.
En fartfylld kurs som ger dig grunderna i carvingtekniken.

Tid; Tisdag kl.10.30-12.00
Plats; Utanför skidskolehuset
Pris; 300 Kr

Banåkning;
Vi tränar åkning i storslalomliknande banor och du får lära dig vad som är viktigt att tänka på. Du åker med välutbildade förbundstränare och får tips och råd om din teknik och vad du kan utveckla.
Efter kursen kommer du att märka hur nyttigt det är för din egen teknik, taktik och linjeval att ha tränat banåkning.

Tid; Onsdag kl.10.30-12.00
Plats; Utanför skidskolehuset
Pris; 300 Kr

Kortsvängar;
En intensiv och rolig kurs där du får lära dig tekniken i kortsvängar och får lite fart på fötterna.
Räkna med träningsvärk!

Tid; Torsdag kl.11-12.30
Plats; Utanför skidskolehuset
Pris; 300 Kr

Puckelpist (när vi har pucklar);
När puckelpisten är bra kör vi puckelträning där på fredagar. En speciell teknik som är rolig att behärska och bra att imponera på kompisarna med. Kräver att du har hyfsad koll på kortsvängen.
Även här kan du räkna med träningsvärk!

Tid; Fredag kl.10.30-12.00
Plats; Utanför skidskolehuset
Pris; 300 Kr

Biljetter till Temakurserna kan köpas i skidskolehuset, skidshopen eller i biljettluckan vid liften.

Pris;
1 biljett = 300 Kr
2 biljetter = 550 Kr
3 biljetter = 800 Kr
4 biljetter = 1000 Kr
5 biljetter = 1200 Kr

Snowboard, 3 dagar, måndag – onsdag, 60 minuter per lektion. Från 9 år och uppåt.
Steg 1; Har du aldrig åkt förut men tycker det ser kul ut. Vi lär dig grundtekniken som gör att du kommer igång och kanske blir riktigt biten.

Steg 2; Vi tränar vidare med mer fart och djärvare svängar. Kanske tar vi några hopp och rails i parken. Du kommer att bli en bättre och säkrare snowboardåkare.

Längdåkning
Vi erbjuder teknik och träningstips även i längdspåret!

Privatlektion

Utveckla din skidåkning i egen takt!

Tänk att under en timme eller längre få hjälp och inspiration av en professionell instruktör. Du kan vara ensam eller tillsammans med några kompisar. Nivån bestämmer du själv och även vilken typ av åkning det gäller. Här kan du utveckla din skidåkning i din egen takt och utefter dina egna förutsättningar. Vi lovar att du samtidigt får en rolig stund i backen eller kanske Off Pist.