Träning

Träna där eliten tränar

Under försäsong är alpina träningsgrupper välkomna att boka plats i den fina alpina träningsterräng vi erbjuder i Örnen, Falken och Höken. Tilldelning av backplats sker efter antal åkare och disciplin. Banor kan delas av olika grupper och individer.

Under övrig säsong finns möjlighet att boka del av tävlingsbackarna Falken, Höken och Ripan för träning dagtid. Vi erbjuder även träning tidiga morgnar och kvällar i huvudbacken Örnen som är bra belyst.

Pisterna Falken och Örnen är homologiserade för FIS storslalom och slalom.

Prislista träningsgrupper 2019-2020 (pdf)

Våra professionella coacher kan bokas för högsta träningskvalitet och vi kan skapa tränings och tävlingsarenor för SL, GS, SG och Ski Cross. Läs mer om vår huvudcoach nedan. Vi pistar för racing och bygger fina farthopp och terrängvågor om så önskas.

Att förlägga utbildning i Fjätervålen passar mycket bra under låg och mellansäsong. Det finns gott om plats i backarna och vi kan erbjuda stor flexibilitet.

På anläggningen finns en mindre konferenssal med plats för 10 personer. Efter kl 16 finns värmestugan tillgänglig för större grupper. Båda salarna är utrustad med whiteboard och projektor.

Tränare: Björn Nordahl – Snösportlärare och race coach

Björn Nordahl utbildar och certifierar alpina coacher och skidlärare på den högsta ISIA-Card nivån. Sedan 1993 har Björn skaffat sig mångårig internationell erfarenhet av coachning och skidlärararbete i såväl Sverige, USA, Australien och Nya Zealand. Under sommarhalvåret bor och verkar Björn i Coronet Peak, Nya Zealand. Där heltidscoachar han Queentown Alpine Ski Team, ett lokalt skidgymnasium, som har sin träning förlagd bredvid många landslag i området.

Under vinterhalvåret har Björn sitt säte i Fjätervålen där han ansvarar för utformningen och organiseringen av skidarenor, skidlekplatser och träningsanläggningar. För Björn står alltid skidåkaren i centrum, liten som stor, nybörjare som elit. Med glädje och entusiasm tar han emot såväl de yngsta skidåkarna i Snösportskolan som elitåkaren som jagar hundradelar nedför snabba banor.

Under VM i Åre 2019 så coachade Björn framgångsrikt Great Small(Aus) till personbästa på 21:a plats i Super G. Genom kontinuerliga uppdrag för SLAO och skidklubbar har Björn ett stort och värdefullt nätverk inom skidåkning.

Björns måtto är att alla genom åkglädje och ägarskap kan utvecklas maximalt. Genom en naturlig och funktionell åkning stärks åkaren såväl mentalt som fysiskt. Det är ingen tvekan om att det är i backen han trivs allra bäst!

För förfrågan och bokning kontakta oss på stugbokning@fjatervalen.se eller på tel. 0253-211 43 .