Träning

Dalarnas bästa backar för alpin träning

Att förlägga utbildning i Fjätervålen passar mycket bra under låg och mellansäsong. Det finns gott om plats i backarna och vi kan erbjuda stor flexibilitet. På anläggningen finns en mindre konferenssal med plats för 10 personer. Efter kl 16 finns värmestugan tillgänglig för större grupper. Båda salarna är utrustad med whiteboard och projektor.

Tilldelning av backplats sker efter antal åkare och disciplin. Banor kan delas av olika grupper och individer.

Vi erbjuder även träning tidiga morgnar och kvällar i huvudbacken Örnen som är bra belyst.

Pisterna Falken och Örnen är homologiserade för FIS storslalom och slalom. Vi pistar för racing och bygger fina farthopp och terrängvågor om så önskas.

Välkommen!

Säsongen 23/24

Vår restaurang kan erbjuda frukost lunch och middag för grupper om minst 25 personer (behöver förbokas). Vallabod finns intill skidshopen, som är öppet dygnet runt. Drop in och i mån av plats.

Boka bana, boende, mat mm på telefon 0253-211 43 eller via bokning@fjatervalen.se

Ladda ned vår broschyr med priser här (PDF)

Tävling

Allt du behöver för alpina tävlingar

Pisterna Falken och Örnen är homologiserade för FIS storslalom och Fjätervålen står som värd för ett antal alpina tävlingar varje vinter. Hos oss har klubbar möjlighet att arrangera alpina tävlingar och kanske till och med ha Fjätervålen som hemmabacke. Här får du hjälp med det du behöver. Välj mellan allt från att enbart hyra backen till  hjälp med hela tävlingsarrangemanget. Vi har god erfarenhet av nätning, tidtagning, musikanläggning, käppar, bansättning, sköta backansvar, att möta upp FIS-delegater och funktionärer och mycket annat.

Kontakta oss för en lösning som passar er via:
bokning@fjatervalen.se eller på 0253-211 43.