Utförsåkning

18 välpreparerade pister i genuin fjällnatur.

Våra 18 pister är långa och perfekta för högfartscruising med långa, skärande carvingsvängar. En handfull svarta inslag finns i ett system som i övrigt domineras av röda och blå pister. Stor åkyta i förhållande till antalet gäster gör att det aldrig känns trångt och att backarna inte heller blir uppåkta. Här finns också inbjudande offpist-möjligheter – pudret ligger ofta knädjupt både på kalfjället och i skogen. Samtliga pister möts längst ner och därför kan alla i gänget välja sin egen favoritpist och sedan ses igen vid foten av backen.

Barnen har ett eget område med knapplift och snäll lutning att träna i. Snowpark med hopp, rails och boxar finns också för de lite äldre barnen och vuxna leksugna.

Fjätervålen är en favorit för många alpina klubbar som gärna förlägger träning och tävlingar här. Backarna uppfyller internationella FIS-normen för slalom, storslalom och super G damer. Flera gånger har Fjätervålen varit arena för den svenska eliten i SM i Storslalom.
Här väljer man mellan två olika liftkort. Dels Fjätervålens eget, dels Idrepasset, som även gäller i Idre Fjäll & Idre Himmelfjäll, totalt 83 nedfarter.

Se pistkarta här>>

Se en översikt av våra nedfarter här>>