Ställplats

Med ski in/ski out läge

Dröm dig bort till en plats där du öppnar dörren på husbilen och kliver direkt ut i Norra Dalarnas bästa skidspår och backar. Vid foten av fjället erbjuder vi ett antal rymliga ställplatser, perfekta för husbilsägare som vill ha skidåkning och naturupplevelser på bekvämt avstånd. Våra ställplatser har tillgång till el (16A) och bekvämligheter som toaletter, dusch och trinettkök finns i närliggande servicehus. Latrintömning är enkelt tillgänglig i anslutning till servicehuset.
Varje plats är cirka 8 x 9 meter stor.

Vintersäsongen sträcker sig från den 21 december till den 27 april och blir bokningsbara i mitten av juni. Möjliga ankomst- och avresedagar är fetmarkerade i kalendern. Fjätervålen är beläget i norra Dalarna, ca 30 minuter med bil från Idre. Det finns även  gratis skidbuss som trafikerar Grövelsjön, Idre Fjäll, Idre Himmelfjäll och Fjätervålen.

Vid frågor, kontakta bokning@fjatervalen.se eller ring 0253-211 43 så hjälper vi dig.

Sommar och höst i fjällen

Våra ställplatser välkomnar er även under perioden 5 juni-30 september! Upptäck lugnet och närheten till fjället och naturen medan ni bor på våra ställplatser vid fjällets fot.

Under er vistelse har ni tillgång till vårt servicehus med duschar, toaletter och trinettkök. Dessutom finns möjlighet till smidig latrintömning.

Under samma period kan du handla i vår obemannade närlivsbutik. Det kommer vara ett begränsat utbud så som frysvaror, torrvaror, chips, godis, glass, rengöringsmedel mm (inga färskvaror). Läs mer här>>

Observera att anläggningen i övrigt är stängd under denna period.

Se till att säkra er plats för en minnesvärd vistelse i fjällmiljö. Upplev allt det vackra som sommar och höst har att erbjuda här hos oss!

På Visit Dalarnas hemsida kan du hitta tips på sommaraktiviteter i Dalarna!

Var rädd om vår vackra natur! Fjätervålen ingår i Städjan-Nipfjällets naturreservat. Läs mer om vad som gäller här!

Vandring>>
Fiske>>
Cykling>>
Sevärdheter>>

Se även Länsstyrelsen hemsida över naturreservat och nationalparker!

Service och viktiga telefonnummer>>

Hänsyn till djur & natur! Läs mer om Allemansrätten!