Idreområdet-starkare än någonsin på den svenska skidmarknaden

Aldrig har det kunnat erbjudas en sådan bredd och kvalitet i Idreområdet som till denna vinter.

De tre anläggningarna Fjätervålen, Idre Fjäll och Idre Himmelfjäll går samman om ett gemensamt skipass, Idre-passet, vilket innebär 77 nedfarter av hög kvalitet och variation till alla skidfantaster.

”I vinter räknar vi med cirka 600 000 skiddagar i hela området och vi kommer arbeta hårt med att bibehålla vår höga kvalitet i alla våra nedfarter. Bland annat genom vårt samarbete gällande prepareringen av Himmelfjälls backar. Idre som skiddestination tar verkligen upp kampen mot de stora drakarna i branschen. Skidområdena kompletterar varandra på ett bra sätt och tillsammans kommer vi erbjuda riktigt bra skidåkning för hela familjen” säger Andreas Starenhed, VD på Idre Fjäll.

Tre anläggningar – ett skipass – en destination
Det är tre helt olika typer av skidanläggningar med Idre Fjäll som den alpina giganten i Idre med över 50 års historia som en av de absolut största aktörerna inom skidåkning i Sverige. Fjätervålen som erbjuder skidåkning av hög internationell klass med Idre-områdets högsta topp och långa, breda nedfarter, och slutligen Idre Himmelfjäll som nykomlingen med långa slingrande skogsnedfarter.

”Jag är oerhört glad och tacksam för att vi redan nu under Idre Himmelfjälls premiärvinter, kan samlas med en gemensam satsning på ett Idre-pass för alla tre anläggningar” säger Torbjörn Wallin, VD för Idre Himmelfjäll.

”Fjätervålen och Idre Fjäll har sedan många år tillbaka haft ett givande samarbete med ett gemensamt skipass. Att vi till den här vintersäsongen kan addera Idre Himmelfjäll ser jag som ytterligare ett positivt steg i vår gemensamma resa att bygga en framgångsrik destination. Tillsammans blir vi starkare”, avslutar Hans Ericsson, VD på Fjätervålen.

Har du frågor? Kontakta Sofie Andersson,Marknadsansvarig, Fjätervålen
sofie@fjatervalen.se

LÄNGDSKIDÅKNING PÅ FJÄLLET

Äntligen har vi fått dispens från Länsstyrelsen att dra Fjället Runt spåret med pistmaskin. Sen tidigare har vi även dispens att köra Idreflöta spåret med pistmaskin. Då merparten av spåren går i reservatet så har vi haft ett väldigt bra samarbete med Länsstyrelsen som även deltagit på plats.

Fjället Runt spåret kommer vi att dra fram till Rybäckskojan, vända där och sen gå över myren till spåret längre söderut dvs i ett helt nydraget spår.
Vi har även tillstånd till viss trädfällning och markberedning under överinseende av Länsstyrelsen inom ramen för reservatet.

Idag, 5 november 2018, påbörjas arbetena i den södra delen av spåret och om vädret är med oss räknar vi med att spåret är körklart till jul- och nyårshelgen!

Välkommen till längdskidåkning på fjället, i Fjätervålen, bland storslagen natur och med en helt magisk utsikt!

Vår vision

Det pratas mycket om Fjätervålen i media just nu
Här kan du ta del av framtidsplanerna för Fjätervålen.

Till vår vision >>

Läs Serneke Groups pressmeddelande >>