Upplev renen

För 8 år sedan fick vi vår första renkalv som flyttade hem till oss och flaskmatades. Det blev början på vårt ”renhab”, dit renar som behöver får en chans att återhämta sig.
Följ oss till vårt renhägn och träffa våra tama renar. Upplev känslan när de kommer och äter ur dina händer, hur mjuk deras päls och mule är och lär om vilket fantastiskt djur renen är, helt anpassad till ett arktiskt klimat. Visste du att renen kan se saker som vi människor ej klarar?
Det här är en upplevelse som passar alla åldrar och även de som har svårigheter att gå.
Klädsel: Vi kommer att vara utomhus i ca 1 timme, så klä er varmt.
Bokning senaste dagen innan.

Måndag – fredag kl. 10,00-11,00
Pris: 250 kr/ vuxen, 190 kr/barn upp till 12 år.
Familjepris 2vuxna, 2 barn: 790 kr.

Vandra på snöskor tillsammans med renar

Det här är en guidad tur för dig som är nyfiken på den samiska kulturen och samtidigt vill uppleva vilket fantastiskt djur renen är.
Vi vandrar tillsammans med några av våra tama renar i gammelskogen i Storsätern. Vi vandrar i lugnt tempo där renen är i focus.
Njut av fridfullheten med en kopp samiskt kaffe och andra delikatesser av renkött. Lyssna till berättelser om hur livet som renskötare kan vara under de 8 årstiderna. En upplevelse som passar barn från ca 6 år.
Klädsel: Vi kommer vara utomhus i ca 2 timmar.
Snöskor och fika ingår i priset.
Tisdag, onsdag och torsdag kl. 14 -16.
Pris: vuxna 550 kr, barn 6-12 år 290 kr
Familjepris: (2v + 2b ) 1600 kr.

Livallen i vinterskrud

I Foskdalen på baksidan av Lillvätteshogna finns en gammal fäbod från 1800-talet. Här finns det många levnadsöden och berättelser om hur fjällfolket strävat för ett liv i den karga fjällmarken.
Hit finns inga vägar och området är stängt för skotertrafik, förutom under våra guidade turer.
Följ med på en dagsutflykt på skidor då vi tolkar uppför fjället eller välj att åka i skoterkälken eller på din egen skoter. I fäboden serveras en samisk måltid över öppen eld och vi berättar om livet på fjället förr och nu.
Torsdag 11.00-16,00
Pris: 1590 kr / pers. Barn upp till 15 år halva priset.
Minimum 4 fullt betalande

För mer information eller bokning, kontakta Renbiten:
Tel. 0253-23330 eller mail info@renbiten.se www.renbiten.se