Skidskola

Hitta skidglädjen! Utveckla din åkning – som nybörjare, entusiast eller tävlingsåkare

Oavsett om du är helt ny i backen eller erfaren kan du utveckla din skidåkning och ta den till nästa nivå. Våra erfarna instruktörer ger dig, ung som gammal, möjlighet att lära och utvecklas på skidor eller bräda. Du väljer själv om du vill lära i grupp med andra på samma nivå. Genom att delta på temapass med specifik inriktning. Eller helt privat coachning. Är du osäker på vad du ska välja? Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det som passar dig bästa.
Finns särskilda behov t ex. funktionshinder är vi tacksamma om ni meddelar detta till skidskola@fjatervalen.se.
Du bokar skidskola online här på hemsidan, på telefon 0708-83 93 94 eller genom att boka på plats. Skidskolehuset ligger centralt i backen. Vi finns tillgängliga via telefon och i skidskolehuset mån-fre 08:15-09:00 samt 15:15-16:00. Du kan också få hjälp i skidshoppen. Glöm inte att köpa Skipass innan lektionen börjar, så att vi kan åka ut i backen direkt!

Temakurser för vuxna
Under veckorna ordnar vi olika temakurser för vuxna och ungdomar. Det kan till exempel vara dynamisk åkning – hur du anpassar din åkning efter olika lutningar och utmaningar. Freeridepasset – där vi söker äventyr och spännande utmaningar. Racepasset – där du tränar upp en bra teknik för hög fart. Du kan läsa mer om våra spännande temakurser längre ner på sidan. Utbudet varierar beroende på förutsättningar och efterfrågan.

Längdåkning
Vi hjälper dig att utvecklas även inom längdskidåkning. Från nybörjare till mer avancerad åkare. Kontakta oss för mer information och bokning.

Grupplektion

Ha roligt och lär dig tillsammans med andra!

Gruppskidskola för barn 4-7 år, 4 dagar, måndag – torsdag, 75 minuter per lektion, 995 kr/ person.
Snögubbar; Vi leker på skidorna och under veckan försöker vi lära oss att bromsa och svänga. Inga förkunskaper behövs för att vara en snögubbe. Minimiålder 4 år.

Snöstjärnor grön; Vi fortsätter att träna broms och sväng men klarar oss själva i barnbacken. Här skall man klara att åka barnlift och att själv kunna bromsa och svänga i en lätt backe innan kursstart .

Snöstjärnor blå; Vi kan själva kontrollera vår fart genom att svänga i de gröna backarna och vi klarar olika knappliftar. Under veckan lär vi oss att åka mer parallellt så att vi kan åka kontrollerat och ha kul också i de blå backarna. Vi tränar teknik, balans och utforskar spännande terräng på fjället.

Snöstjärnor röd; Vi kan kontrollera vår fart, svänger för det mesta parallellt,i de flesta backarna. Tillsammans lär vi oss att öka farten, åka brantare backar och vi ger oss ut på spännande äventyr i mer ojämn terräng.

Gruppskidskola barn 8 – 12 år, 4 dagar, måndag – torsdag, 75 minuter per lektion,  995 kr/ person
Smygare; Vi har kul på skidorna och vi lär oss allt från grunden. Vi lär oss bromsa, svänga och anpassa farten. Inga förkunskaper behövs.

Glidare; Vi kan själva kontrollera vår fart genom att svänga i de gröna backarna. Vi klarar olika knappliftar, lär oss att åka mer parallellt så att vi kan åka kontrollerat och ha kul i de blå backarna. Vi blir säkrare på skidor genom att träna vår balans, utveckla svängarna och känslan i backen.

Svängare; Du kontrollerar din fart genom att svänga i de flesta backarna. Tillsammans har vi kul när vi genom att åka parallellt kan och vågar pröva högre fart, brantare backar och ge oss ut på spännande äventyr.

Fräsare; Vi åker och har kul över hela fjället. Tillsammans hittar vi på äventyr. I Fräsarna lär du dig att använda rätt teknik och taktik för att utvecklas och utmanas. Vi finputsar skidtekniken med olika metoder. Här kör vi så det ryker om skidorna.

Gruppskidskola vuxen, 3 dagar, måndag – onsdag, 75 minuter per lektion, 995 kr/ person.
Nybörjare; I en lättsam och säker miljö lär vi oss teknikens grunder i skidåkning. Självförtroendet och förmågan ökar i takt med att du lär dig kontrollera din åkning.

Fortsättning; Vi lär oss kontrollera skidåkningen genom att svänga med parallella skidor. I takt med att vi utvecklas kommer vi känna oss redo att pröva längre backar, få bättre flyt i åkningen och också spara krafter i benen för fler åk.

Snowboard, 3 dagar, måndag – onsdag, 75 minuter per lektion. Från 9 år och uppåt, 995 kr/person.
Steg 1; På ett kul sätt lär du dig grunderna på Snowboard. Med detta upplägg kommer du snabbt och säkert igång med din åkning.

Steg 2; Vi utvecklas i åkningen och hittar bra position på brädan. Vi jobbar med enkla trix så som switch, 180 och mer flyt i dynamisk åkning. När tekniken börjar sitta så ger vi oss ut på upptäcktsfärd på fjället på jakt efter nya utmaningar och äventyr.

Längdåkning
Vi erbjuder teknik och träningstips även i längdspåret!
Kontakta skidskolan för mer information och bokning.

Privatlektion, 60 minuter, 1-2 personer, 720 kr.
Här får du 60 minuter tillsammans med en instruktör som fokuserar på dig och dina mål med skidåkning. Ta gärna med mamma, pojkvännen eller en kompis, om ni är på samma nivå och har samma mål med lektionen.

Privatlektion, 120 minuter, 1-4 personer, 1 395 kr.
Här får du 120 minuter tillsammans med en instruktör som fokuserar på dig och dina mål med skidåkning. Ta gärna med familjen, kollegorna eller kompisgänget, om ni är på samma nivå och har samma mål med lektionen.

Privatlektion, 180 minuter, 1-6 pers, 1 995kr.
Utvecklas och ta din skidåkning ett steg vidare. På en privatlektion får du fullt fokus på bara dig, dina mål och din åkning. Är ni några kompisar, syskon eller ett par på samma nivå som vill fokusera på samma mål kan ni dela på en instruktör. Bästa sättet att öka skidglädjen!

Temakurser vuxen och ungdom, 75 minuter, 350 kr/person. Teman varierar efter rådande förutsättningar och efterfrågan. Ta kontakt med Snösportskolan med din önskan.  

Kom i gång kurs;
Vi tittar på hur du står på skidorna och du får träna din rörelse och balans. Du får testa olika skidövningar och vi ser till att du kommer loss och inte fastnar i gamla invanda mönster. En rolig och mycket nyttig kurs för dig som åker kontrollerat i blå backar där vi går igenom grundfärdigheterna så du kan njuta av din skidåkning och fortsätta utvecklas.

Dynamisk skidåkning;
För den erfarne åkaren som åker kontrollerat över hela fjället. Vi jobbar på att hitta flyt i åkningen, i olika lutningar och terränger. Vi hittar fina skär där utrymmet tillåter, fina kortare mjuka svängar i branten och vi lär oss att välja rätt teknik beroende på snöunderlag och lutning. Ditt självförtroende stärks och  med förbättrad teknik hittar du utmaningen och farten som passar dig.

Tjejskidåkning;
För tjejer som åker de flesta backarna på fjället. Tillsammans med kvinnliga erfarna instruktörer utvecklas vi i en kul och trygg miljö. I takt med att tekniken slipats, vågar vi utmanas och utvecklas såväl teknikmässigt som mentalt i backen.

Race Utmaningen;
För ungdom (från ca 13 år) och vuxna. Åkarna ska kunna åka alla backar i Fjätervålen. Vi utmanas i mer fart och djupare svängar. Vi kommer också att prova roliga banor av storslalomkaraktär, skicrossbana och andra övningsbanor. Vi jobbar med linjeval, teknik och taktik. Vi åker med välutbildade tränare med internationella erfarenheter. Ett utmanande pass som ger dig värdefulla inslag till din dagliga åkning.

Freeride – vi hittar äventyren i Fjätervålen;
Vi bildar ett lättsamt häng där vi utforskar fjället på jakt efter off-pist, hopp, drops och trix. Vi lär oss läsa terrängen, utmanar oss och hittar tekniken. Efter detta pass kommer du att ha självförtroende att göra saker du knappt trodde var möjligt.

Privatlektion

Utveckla din skidåkning efter eget upplägg!

Tillsammans med din professionella coach lägger vi upp dina pass som det passar dig, efter dina mål och önskningar. Du kommer att utvecklas maximalt då du och dina behov står i centrum. Det går också bra att boka tillsammans med en vän/partner så länge ni båda åker på samma nivå och har samma målsättning med lektionen. När du uppnått dina mål sätter du tillsammans med din coach nya mål – mot skidnirvana!

Tänk på att boka i tid. Helger endast förbokning.

Privata lektioner bokas via telefon: 0708-83 93 94